De Jambrouwerij

 

  • Wie bent u en waarom hebt u voor uw bedrijfsnaam gekozen?

Ik ben Maarten Simonis, jambrouwer. De naam 'Jambrouwerij' is bedacht door onze zoon Viktor tijdens een fietstocht langs de brouwerij van Westvleteren in de zomer van 2010. hij bedacht ook jam, net als bier, 'gebrouwen' wordt, een verwijzing naar het kookproces van jam, confituur en gelei.

  • Wat zijn uw activiteiten?

Iedereen kan terecht bij de Jambrouwerij voor onze eigen gemaakte producten, maar ook andere heerlijke Limburgse streekproducten. Maarten kent iedere producent persoonlijk en staan garant voor zijn ambacht en kwaliteit. Jambrouwerij beschikt over een eigen ambachtelijke keuken waar alle smaken van het Limburgse fruit in verwerkt worden. 

Je vindt bij ons een ruim assortiment ambachtelijke streekproducten en delicatessen. Er is net als bij (H)eerlijk Limburgs een ruime keuze uit lekkernijen en dranken... allemaal uit Limburg!

  • Vertel wat meer over het ontstaan van het bedrijf?

Voor de Jambrouwerij is de boomgaard van 'Ome Jean' uit Sint Huibrechts Hern het begin geweest van een ontdekkingstocht naar het bewaren van heerlijke smaken. Er werden vroeger jams gemaakt van heerlijke kersen en pruimen voor de familie, vrienden en collega's.

  • Waar hecht u erg veel belang aan bij het maken van de producten?

Wij vinden het heel erg belangrijk dat onze producten komen uit Limburg. We streven ernaar om ambachtelijke producten te verkopen, uit onze mooie provincie. We behouden graag de pure smaak van ons Limburgs fruit en verwachten mooie kwaliteitsvolle producten.

  • Uit hoeveel personen bestaat uw team?

In de Jambrouwerij werk ik samen met een team van jongeren met een beperking. Ze kunnen allemaal hun kwaliteiten benutten en ontwikkelen. Op die samenwerking zijn wij supertrots!

  • Als er 1 product is, wat u zeker zou aanraden om te kopen, welk product zou dit dan zijn?

Een aanrader is zeker onze Braam - Violet confituur, proeven maar!

  • Waar kunnen de mensen u vinden?

Mensen kunnen ons bezoeken in onze winkel aan de Valmeerstraat 123 in Riemst, Maar ook in onze webwinkel op: www.dejambrouwerij.be